Els Anker
Els Anker Nieuws 31 jan 2016 / 12:50 uur

Nieuwe station Den Haag: ‘Asperge achter verwarming’

Het verbouwde station Den Haag Centraal wordt maandag 1 februari heropend. Of de reizigers nu heel blij moeten worden van het resultaat, valt volgens reizigersorganisatie Rover echter te betwijfelen.

Rover-voorzitter Arriën Kruyt hekelt in zijn weblog onder meer de onoverzichtelijkheid van het station. Zo is de loopafstand naar de treinen in het nieuwe station langer geworden en is het vinden van de juiste bus of tram „heel moeilijk”.

Op slot

Volgens Kruyt is het busplatform vies en voorzien van een wachtgelegenheid die permanent op slot zit. „De meeste trams stoppen niet vlakbij het station maar zijn met moeite te vinden op een tochtig en nat hoekje wat verder weg.”

De Rover-voorziter noemt de hal „ruim, maar tegelijkertijd zonder kraak of smaak. Het is er ongezellig en tochtig.” Ook zouden de wc’s en fietsenstalling onvindbaar weggemoffeld zijn onder trappen.

Asperge

„De gevel heeft de kwaliteit van de befaamde Oost-Duitse Plattenbau met het verschil dat in Oost-Duitsland dit soort gevels al lang opgeknapt zijn. Den Haag Centraal heeft nog steeds de uitstraling van een asperge achter een verwarming”, schrijft Kruyt.

Er is overigens nog een punt waar Rover wel blij van wordt: de gezellige huiskamer is een welkome toevoeging voor de reiziger.

De verbouwing van Den Haag Centraal startte in 2011. Later dit jaar zullen ook de stations Breda, Tilburg, Eindhoven en Utrecht Centraal klaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nieuwe station Den Haag: ‘Asperge achter verwarming’
Sluiten