Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 6 jan 2016 / 08:14 uur

Nederlands koppel dood gevonden in Costa Rica

Een afschuwelijk drama in Costa Rica: een Nederlands echtpaar is daar afgelopen maandag dood gevonden op een hardhoutplantage in het plaatsje Puntaneras. Het lijkt te gaan om een roofmoord.

3 slachtoffers

De slachtoffers zijn geïdentificeerd als Johannes ‘Hans’ Snelders en zijn vrouw Sita Dhatwal, schrijft de Costa Ricaanse krant The Tico Times. Ook is er een derde slachtoffer aangetroffen, Rivar Avenec Montalbán uit Nicaragua.

Volgens de politie zijn de drie lichamen gevonden in een staat van ontbinding, waardoor de doodsoorzaak moeilijk te achterhalen valt. Wel is bevestigd dat de handen van de slachtoffers waren vastgebonden en dat Hans een klap op zijn hoofd heeft gehad.

https://www.facebook.com/10204768904874714

Investering

De moord heeft plaatsgevonden op plantage Finca La Flecha, waar Hans directeur van was. Volgens LinkedIn is hij sinds 2009 werkzaam op de plantage. Meer dan 400 hectare grond zou hij verkocht hebben aan met name Nederlanders en Belgen, als investering.

De Nederlandse politie zou gisteren zijn aangekomen om te helpen bij het onderzoek. De lichamen zijn ondertussen al naar een instantie gebracht voor verder onderzoek, zodat bevestigd kan worden of het inderdaad gaat om een brute roofmoord.

Steeds vaker

Tot nu toe stond Costa Rica altijd bekend als één van de meest veilige landen in Midden-Amerika, maar hier lijkt nu verandering in te komen. Deze roofmoord zou de zoveelste kunnen zijn na meer dan 530 gevallen in 2015, het hoogste aantal sinds 2010.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlands koppel dood gevonden in Costa Rica
Sluiten