Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 10 jan 2016 / 08:45 uur

Moslima uit zaal verwijderd tijdens speech Trump

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft weer eens voor ophef gezorgd. Tijdens een speech op een campagnebijeenkomst werd een moslima uit de zaal verwijderd en dat kunnen veel mensen niet waarderen.

De 56-jarige Rose Hamid zat naar eigen zeggen in de zaal om Trump-aanhangers kennis te laten maken met een moslim. Ze droeg een hoofddoek met de tekst ‘Salam, ik kom in vrede’. Op het moment dat Trump suggereerde dat Syrische vluchtelingen banden hebben met terreurgroep Islamitische Staat, stond de vrouw achter hem in stilte op.

Niet veel later werd de vrouw door beveiligers uit de zaal verwijderd. In eerste instantie waren mensen aardig tegen de vrouw. „Mensen waren erg aardig. Ze deelden hun popcorn’’, zegt ze. Toen Hamid uit de zaal werd verwijderd stuitte ze wel op ‘hatelijke groepsmentaliteit’. Ze werd uitgejoeld, schrijft CNN.

Presidentskandidaat Joh Kasich noemt het geschreeuw ongepast. „We hebben geen geschreeuw nodig als iemand besluit een stil protest te houden.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Moslima uit zaal verwijderd tijdens speech Trump
Sluiten