Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 29 jan 2016 / 17:55 uur

Moeder krijgt boete om dronken meisje op verjaardag

Een moeder is veroordeeld tot een geldboete van honderd euro door de rechtbank in Den Haag. Reden hiervan was een 14-jarig meisje dat op een feestje bij de vrouw onwel was geworden door de drank.

Strafbaar

Met de uitspraak besluit de rechtbank dat ouders die een feestje organiseren voor hun kind verantwoordelijk zijn voor het alcoholgebruik van minderjarigen op dat zelfde feestje. „Jij bent verantwoordelijk voor wat er op jouw feestje gebeurt. Als er op jouw feestje minderjarigen dronken worden is dat strafbaar”, aldus persrechter Yolande Wijnnobel tegen Omroep West.

Het grote feest werd gehouden in De Lier. De dochter van de veroordeelde vrouw vierde haar zestiende verjaardag, waarbij alcohol werd geserveerd. Het 14-jarige meisje dronk zoveel dat ze naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daar bleek dat ze een promillage in haar bloed had van 1.1 procent.

Sterke drank

De aanwezige moeder probeerde het drankgebruik van het meisje in de rechtszaal nog te verdedigen. Zij gaf aan dat het 14-jarige kind sterke drank zou hebben gedronken, maar dat ze dit zelf niet geschonken zou hebben op het feestje. Volgens de rechter was er door de politie wel degelijk sterke drank aangetroffen op de bar. De rechter legt een geldboete op van 400 euro, waarvan 300 euro voorwaardelijk. De boete valt zo laag uit omdat het feest al twee jaar geleden plaatsvond. Pas nu werd de vrouw ervoor veroordeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder krijgt boete om dronken meisje op verjaardag
Sluiten