Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 9 jan 2016 / 07:45 uur

Merkel: migrant die wet overtreedt sneller uitzetten

Als het aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel ligt, worden asielzoekers die zich misdragen, in de toekomst sneller het land uitgezet. Dat maakte ze vrijdagavond bekend tijdens een tweedaagse top van haar partij CDU in Mainz.

Merkel is dan ook voorstander voor de wetswijziging die nodig is om wat af te kunnen dwingen. Tot nu toe moest een asielzoekers een gevangenisstraf van minstens drie jaar opgelegd krijgen, wilde de asielaanvraag worden afgewezen. Ook kan hij of zij alleen uitgezet worden als het veilig is in het land van herkomst.

Keulen

Het standpunt van Merkel volgt op de aanrandingen en berovingen van vrouwen en meisjes tijdens de jaarwisseling in Keulen. Vrijdag werd bekend dat zeker achttien asielzoekers daarbij waren betrokken. ,,Er zijn vreselijke dingen gebeurd”, aldus de bondskanselier. ,,We moeten daarop reageren.”

Pegida

In Keulen gaan diverse groepen zaterdag demonstreren naar aanleiding van de aanrandingen rond de jaarwisseling. Aan de demonstratie doet ook de anti-islambeweging Pegida mee. De politie verwacht zo’n duizend demonstranten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Merkel: migrant die wet overtreedt sneller uitzetten
Sluiten