Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 6 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Meisje (14) is ‘beste rotsklimmer ter wereld’

In 2015 werd ze door het tijdschrift Time uitgeroepen tot een van Amerika’s meest invloedrijke tieners, The New Yorker noemt haar „mogelijk de beste rotsbeklimmer ter wereld”. Maak kennis met de 14-jarige Ashima Shiraishi.

Puzzel

Ook VICE en The New York Times waren eerder al onder de indruk van het meisje dat zonder hulpmiddelen de meest complexe rotsen beklimt. „Klimmen is zoiets moois”, aldus Ashima. „Het is als een puzzel, je moet hem oplossen als je hem wil beklimmen.”

Op naar de top

In het verhaal van The New Yorker wordt Ashima’s weg naar de top beschreven. Zo wordt duidelijk dat ze als klein kind al erg beweeglijk was en momenteel wordt gecoacht door haar vader. Bovendien worden er onder meer andere talenten en Ashima’s klimtechnieken belicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meisje (14) is ‘beste rotsklimmer ter wereld’
Sluiten