Els Anker
Els Anker Nieuws 11 jan 2016 / 14:42 uur

‘Meer dan tien serieuze kopers voor V&D’

Het failliete V&D heeft meer dan „tien serieuze gegadigden" om het warenhuisconcern of restaurantketen La Place over te nemen. Dat hebben de curatoren maandag gemeld.

De curatoren kregen afgelopen week een „zeventigtal" schriftelijke voorstellen binnen van partijen die interesse hadden. Daaruit is een selectie gemaakt.

Dataroom

Volgens de curatoren zijn de partijen afkomstig uit binnen- en buitenland. Het gaat volgens een woordvoerder om degenen „met de meest kansrijke voorstellen, met de grootste plannen voor het grootste deel van het bedrijf”. De voorkeur van de curatoren ligt bij partijen die met V&D en La Place als geheel verder willen. Maar de zegsman benadrukt wel dat het ook een rol speelt hoeveel geld ze bereid zijn om neer te tellen.

De partijen krijgen nu toegang tot een speciaal ‘dataroom’ voor het uitbrengen van een bod. Dat kan tot het einde van deze week.

Failliet

Het warenhuisketen, waar ook La Place toe behoort, werd op oudejaarsdag failliet verklaard. Voorlopig blijven de winkels en restaurants open.

In afwachting van een mogelijke doorstart worden de circa 10.000 werknemers nog een aantal weken doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV.

De curatoren hebben geen namen van de geïnteresseerde partijen naar buiten gebracht. In media werd hierover afgelopen dagen al druk gespeculeerd. Namen die genoemd werden zijn bijvoorbeeld het Duitse Karstadt en het Canadese Hudson’s Bay. Dat laatste bedrijf nam vorig jaar ook al het Duitse Kaufhof over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Meer dan tien serieuze kopers voor V&D’
Sluiten