Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 19 jan 2016 / 09:31 uur

Marathon Haaksbergen: ‘Circus opbouwen, dan feest!’

Feest in Haaksbergen. De eerste marathon van dit jaar op natuurijs wordt dinsdagavond in de Overijsselse plaats gehouden.

Blij

„Het was spannend hoor”, lacht voorzitter Jaap in ’t Veld van ijsvereniging IJsch in Haaksbergen net na de bekendmaking. „In Noordlaren hebben ze ook een mooie ijsvloer, maar de weersverwachting hier in Twente is beter.”

Tijd voor een groot feest is er nog niet. „Het hele circus moet nu worden opgebouwd. 17.00 uur moet alles klaar zijn”, zegt In ’t Veld. „Vanavond vieren wij het feestje. Dit is fantastisch, we zijn ongelooflijk trots.

IJsvereniging Haaksbergen had de primeur van het organiseren van een marathon op natuurijs voor het laatst in de winter van 2009-2010. Daarna was ijsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren de concurrentie driemaal op rij te snel af.

Teleurgesteld

Bij ijsvereniging De Hondsrug in het Groningse Noordlaren wordt dinsdagochtend een stuk minder enthousiast gereageerd op het nieuws dat Haaksbergen de primeur dit jaar heeft. Ook de ijsbaan in Noordlaren had namelijk de vereiste dikte van minimaal 3 centimeter om een marathon te kunnen organiseren. Maar de schaatsbond KNSB koos voor Haaksbergen vanwege de weersverwachtingen.

„We wisten het vannacht al”, reageert voorzitter Jan Geert Veldman van de ijsvereniging in Noordlaren teleurgesteld. „Plus 2 graden in Noordlaren voorspellen de weerstations voor vanmiddag. Dat is doorslaggevend.”

Dat betekent wel goed nieuws voor de amateurschaatsers. Veldman: „De baan is klaar en gaat zo open, we gaan lekker zelf schaatsen.”

Start

Naar verwachting staan alle marathontoppers dinsdagavond in Haaksbergen aan de start. De vrouwen starten om 18.30 uur, de mannen een uur later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marathon Haaksbergen: ‘Circus opbouwen, dan feest!’
Sluiten