Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 4 jan 2016 / 17:07 uur

Maleisische scholieren krijgen anti-IS-lessen

De Maleisische politie heeft besloten voortaan voorlichting te geven op scholen over het gevaar van de terreurbeweging IS. Deze voorlichting komt voort uit een unieke samenwerking tussen de politie in Maleisië en het ministerie van onderwijs.

Gevaren

De minister van onderwijs, Chong Sin Woon, laat aan The Malaysian Insider weten dat er vanaf dit jaar speciale lessen gepland zullen worden. „Samen met de politie zullen we informatie over IS verstrekken. We hopen zo aandacht te krijgen voor de gevaren van IS en het zijn van IS-strijder.”

Al Qaida

Hoewel Maleisië bekendstaat als een moslimstaat met een matig karakter, zijn er de afgelopen jaren al enkele arrestaties verricht die gerelateerd zijn aan IS. De overheid is angstig dat jongeren geneigd zijn om te sympathiseren met IS en zich zelfs aanmelden als strijder voor de terreurbeweging. Met de speciale lessen hopen ze dit voor te zijn, zo laat de minister weten. Donderdag werd een student gearresteerd die zich had aangesloten bij terreurbeweging Al Qaida.

Volgens een onderzoek van The Pew Research Center in november, is 67 procent van de moslims in Maleisië sterk tegen IS. 21 procent liet weten geen mening te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maleisische scholieren krijgen anti-IS-lessen
Sluiten