Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 23 jan 2016 / 13:15 uur

Lange rijen op Schiphol door personeelstekort

Op de Amsterdamse luchthaven Schiphol zijn vanaf zaterdagmorgen lange rijen ontstaan voor de paspoortcontrole. De reden daarvan lijkt een personeelstekort bij de Koninklijke Marechaussee te zijn.

Oplossing

Het gaat volgens AT5 met name om reizigers die vanuit het buitenland aankomen waardoor hun paspoort gecontroleerd moet worden. Een woordvoerder van de marechaussee geeft aan dat het personeelstekort een bestaand probleem is. Ook Schiphol laat op Twitter weten te werken aan een oplossing. „Alle betrokken partijen hebben hier kennis van. Er wordt door al deze partijen naar een oplossing toe gewerkt”, schrijft de luchthaven.

Op social media regent het inmiddels klachten over de lange wachtrijen. „Krankzinnige toestand op Schiphol. Vele honderden gearriveerden in een Eftelingrij voor de paspoortcontrole”, zo schrijft een reiziger op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Lange rijen op Schiphol door personeelstekort
Sluiten