Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 21 jan 2016 / 09:05 uur

Kogelbrief bezorgd bij gemeente om komst azc Heesch

Tegenstanders van de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum naar Heesch, hebben een kogelbrief gestuurd naar de gemeente. Dat meldt de politie. De brief en kogel zijn door de politie in beslag genomen.

De politie laat technisch onderzoek uitvoeren om te onderzoeken wie de dreigbrief heeft gestuurd. Ook roepen zij mensen die meer weten op zich te melden.

‘Schandalig’

Annemieke Boellaard, fractieleider van D66 in de gemeente, noemt de brief een schandalige actie. „Dit is niet de manier hoe je met elkaar hoort om te gaan en hoe je moet discussiëren over deze kwestie”, zegt zij tegen Omroep Brabant.

Boellaard zegt het ‘gek’ te vinden dat tegenstanders op deze manier van zich laten horen. „Bernheze is juist een gemeente die daadwerkelijk luistert naar kritiek van het volk. Er staat nog helemaal niets vast, dus ik vind deze acties en ongeregeldheden erg vreemd”, besluit ze.

Eerder deze week liep een protest tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch uit de hand. Er werd met eieren en vuurwerk naar de politie en het gemeentehuis van Bernheze, waar Heesch onder valt, gegooid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kogelbrief bezorgd bij gemeente om komst azc Heesch
Sluiten