Metro
Metro Nieuws 26 jan 2016 / 21:51 uur

Koenders: IS niet weg te bombarderen

Militaire inzet is geen oplossing voor Syrië, waar onder meer de islamitische terreurbeweging IS actief is. Dat benadrukte minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken dinsdag. Hij sprak vanuit New York tegen Nieuwsuur.

,,Je kunt IS niet wegbombarderen. Alleen maar bombarderen helpt niet", aldus Koenders. De bewindsman reageerde op de ommezwaai in zijn partij PvdA. De sociaaldemocraten voegden zich bij de partijen die willen dat Nederland ook in Syrië IS gaat bombarderen, zoals nu al in Irak gebeurt. Daardoor is er nu een meerderheid in de Tweede Kamer voor uitbreiding van de Nederlandse inzet.

Koenders hamerde op de noodzaak om ook politieke stappen te nemen die tot een vredesproces leiden. Verder noemde hij humanitaire hulp noodzakelijk voor Syrië, ,,het grootste drama van deze tijd”.

Besluit

Het kabinet besluit vrijdag over uitbreiding van de militaire missie. Op dit moment bestrijden vier Nederlandse F-16’s vanuit een basis in Jordanië alleen IS in Irak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koenders: IS niet weg te bombarderen
Sluiten