Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 28 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Kleuterschool viert geen carnaval: te rolbevestigend

Slecht nieuws voor de kinderen van een kleuterschool in Noorwegen, het carnavalsfeest is afgeblazen vanwege de rolbevestigende kostuums die de kinderen dragen. De school is het er niet mee eens en wil dat op deze manier duidelijk maken.

De schoolleiding vind het niet goed dat meisjes altijd als prinsessen verkleed gaan en jongens altijd als superhelden, zo weet persbureau AP. „Het past niet bij onze normen en waarden om een feest te geven waarbij kinderen het gevoel hebben dat ze in specifieke rollen moeten passen”, vertelt Renate Kvivesen, directeur van de Vikaasen-school bij Trondheim. De directrice vindt dat het tijd wordt dat de jongens bijvoorbeeld iets anders aantrekken dan een pak van Superman.

Te commercieel

De ouderraad van de kleuterschool, waar overigens ook leraren in zitten, hakte de knoop door om het traditionele carnavalsfeest niet door te laten gaan. Naast de rolbevestigende kostuums kwamen zij met nog een reden om het hele feest af te blazen. Het feest zou namelijk te commercieel zijn en de kinderen zijn niet meer gehuld in originele kleren. Ze zouden creatiever moet zijn in hun kostuumkeuze. Dit betekent waarschijnlijk dat als het feest volgend jaar doorgaat, alle moeders al een aantal uurtjes achter de naaimachine hebben doorgebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kleuterschool viert geen carnaval: te rolbevestigend
Sluiten