Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 23 jan 2016 / 09:18 uur

Inzamelingsactie voor baby na dood zwangere vrouw

Een dag na de dood van Sarah Paino is er al 36.000 euro opgehaald voor hulp aan nabestaanden. De zwangere vrouw uit Tasmanië kwam om het leven bij een auto-ongeval. Haar kindje werd na de dood van de vrouw alsnog gezond op de wereld gezet.

Op de vlucht

Sarah zat met haar kleine zoon van twee in de auto, toen ze werd geraakt door een autodief in een gestolen wagen. De vrouw overleed na de crash ondanks pogingen van ambulancebroeders om de vrouw te reanimeren. Haar zoon, die op de achterbank zat, wist het ongeluk wel te overleven, maar moest met kleine verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht, zo schrijft Sydney Morning Herald. De vijftienjarige bestuurder sloeg na de aanrijding op de vlucht. Hij werd later opgepakt en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Ook drie andere tieners in de wagen raakten gewond.

Crowdfunding

Artsen konden Paino niet meer redden, maar slaagden er wel in haar baby op de wereld te zetten. De werkgever van de partner van Sarah besloot een crowdfundingactie op touw te zetten om geld in te zamelen voor het gezin van Sarah, die nu zonder hun moeder en vrouw verder moeten. De oproep van de man op social media kreeg al snel gehoor. Binnen enkele uren werd er al 19.000 euro ingezameld voor het gezin.

Uiteindelijk hoopt de initiatiefnemer nog meer geld in te zamelen voor de nabestaanden. „Deel dit vaak en overal. Samen kunnen we gaan proberen deze familie bij te staan terwijl ze de toekomst tegemoet gaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inzamelingsactie voor baby na dood zwangere vrouw
Sluiten