Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 30 jan 2016 / 18:40 uur

In beeld: Massaal protest tegen homorechten in Rome

In Rome zijn zaterdag honderdduizenden mensen bij elkaar gekomen om te protesteren tegen het homohuwelijk en beperkte adoptierechten voor homoseksuele stellen. Hele families kwamen zaterdag bijeen om te picknicken en luisteren naar de betogen. Het Italiaanse parlement stemt in februari over wetgeving over de homorechten.

Italië is een van de laatste grote Europese landen dat geen rechten of erkenning geeft aan homoseksuelen. Tegenstanders hopen dat ze de plannen van tafel kunnen krijgen. De organisatie van de manifestatie in Rome heeft laten weten dat ze hoopte op een half miljoen deelnemers.

Verdeeld

De Italiaanse premier Matteo Renzi had eerder gezegd al voor het einde van vorig jaar regelgeving door te voeren, maar ook de Italiaanse regering is verdeeld. Volgens NOS-correspondent Rop Zoutberg was de stemming tijdens de demonstratie rustig.

Een week geleden werd met tienduizenden gedemonstreerd voor de gelijke rechten voor homo’s. In zeker 80 Italiaanse steden waren betogingen. In steden als Rome, Milaan en Florence bestaat zo’n registratie wel, maar landelijk bestaat deze regeling niet. Italië is daarmee het laatste West-Europese land zonder geregistreerd partnerschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In beeld: Massaal protest tegen homorechten in Rome
Sluiten