Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 23 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

In 20 uur in Sydney? In 1914 deed je er zo lang over

Als we willen, springen we vandaag nog op het vliegtuig en zijn we in 20 uur aan de andere kant van de wereld. Maar honderd jaar geleden was het vliegtuig pas net uitgevonden, en waren de belangrijkste vervoermiddellen de trein en het schip. De internationale zakenwebsite Business Insider maakte een video waarop je kunt zien hoe lang het toen duurde om de wereld rond te reizen.

In de video wordt Londen als uitgangspunt genomen, maar de reistijden zullen vanaf Nederland grofweg hetzelfde zijn geweest. De kusten van elk continent zijn binnen een paar weken te bereiken – ook Sydney. Ook de landen met een goed treinnetwerk, zoals Europa en de Verenigde Staten, zijn relatief snel te bereiken. Maar de binnenlanden van bijvoorbeeld Afrika en China zijn veel moeilijker bereikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In 20 uur in Sydney? In 1914 deed je er zo lang over
Sluiten