Metro
Metro Nieuws 31 jan 2016 / 10:25 uur

Hoera! Prinses Beatrix 78 jaar!

Het is feest! Prinses Beatrix viert zondag haar 78e verjaardag. De verjaardag wordt niet uitbundig gevierd, maar waarschijnlijk in kleine familiekring.

De prinses kondigde haar terugtreden aan op 28 januari 2013, drie dagen voor haar 75e verjaardag en kort na staatsbezoeken aan Brunei en Singapore. In de televisietoespraak waarin ze haar voornemen bekend maakte, uitte Beatrix de wens dat zij „velen van u nog dikwijls kan ontmoeten”.

Het vrijwillig pensioen betekende dan ook niet dat de prinses volledig uit beeld verdween. Ook als prinses vindt Beatrix het ‘inspirerend om zich bij mensen betrokken te voelen, mee te leven met verdriet en te delen in tijden van vreugde en nationale trots.’ Zo was ze bij de nationale herdenking voor de slachtoffers van de neergeschoten vlucht MH17, maar ook bij de vieringen van 200 jaar Koninkrijk.

Maandag vlagdag

Voor de liefhebbers die Beatrix willen feliciteren door de vlag te hijsen: nog een dagje geduld. Zondag wordt dit niet gedaan, maar maandag wordt er voor de oud-vorstin gevlagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoera! Prinses Beatrix 78 jaar!
Sluiten