D. van Aken
D. van Aken Nieuws 20 jan 2016 / 19:38 uur

Hoe ver van tevoren moet je een vliegticket boeken?

Nog geen vakantie geboekt? Dan hebben wij de twee beste tips voor je om geld te besparen: boek minimaal acht weken van tevoren en ga in november op reis.

Uit onderzoek van Skyscanner blijkt dat je het beste minimaal twee maanden van tevoren je vliegticket moet boeken om de prijs nog een beetje schappelijk te houden. De maand november is gemiddeld genomen de goedkoopste maand om te reizen.

Nederlanders niet prijsbewust

Gek genoeg boeken wij Nederlanders zelden op een financieel gunstig moment. Nederlanders worden gezien (of zien zichzelf?) als zuinig en prijsbewust. „Onze data laat zien dat maar liefst 96 procent van de Nederlanders vliegtickets niet op het meest gunstige moment boekt”, licht Skyscanner toe.

Maar schoolgaande kinderen of een lastige baas zorgen er natuurlijk voor dat niet iedereen in november op vakantie kan gaan. Dus is het interessant om te weten hoe ver je van tevoren moet boeken om een beetje lekker geld te besparen.

Populairste bestemmingen

Metro heeft de 8 populairste vakantiebestemmingen voor jou op een rijtje gezet en hoe ver van tevoren moet je boeken:

Barcelona
Je kan nog meer geld over de balk gooien op de Ramblas als je 10 weken voor vertrek boekt. Je bespaart dan gemiddeld 17 procent op je reis.

Lissabon
Als je graag wilt wegdromen op de klanken van de Fado in Lissabon, boek dan 15 weken voor vertrek. Dat kan je zo 20 procent schelen. Daar kan je heel wat Kip Piri Piri van eten.

Londen
Niet de goedkoopste stad om te verblijven. Vliegtickets zijn daarentegen niet heel duur, maar je kan elke pond goed gebruiken. Boek 11 weken van tevoren, je bespaart dan 31 procent op een vliegticket en dat scheelt je toch alweer een paar pints in de pub.

Rome
Zin om cultureel te doen in het oude Rome? Boek dan 19 weken van tevoren. Dat scheelt je toch zo’n 24 procent.

Bangkok
Het populairste Aziatische vakantieland van Nederland is op dit moment Thailand. Een flink stuk vliegen en zeker niet goedkoop. Je moet dan ook ver van tevoren boeken om te besparen op een ticket, namelijk 30 weken en dat scheelt je zo een 4 procent.

Curaçao
Wie denkt aan de zon, het azuurblauwe water en de prachtige stranden van Curaçao kan toch alleen maar vrolijk worden? Als je 30 weken van tevoren boekt, dan word je helemaal blij. Gemiddeld bespaar je dan 28 procent op een vliegticket naar het tropische eiland.

Marrakech
Voor Marrakech kun je gemiddeld het beste 9 weken voor je vakantie boeken. Met een besparing van ruim een vijfde op je ticket, houd je genoeg over om flink te shoppen in de soek of te relaxen in de hammam.

New York
The Big Apple doet het altijd goed in de lijstje met populairste stedentripbestemmingen. Gewoon even 17 weken van tevoren boeken, want scheelt al gauw 9 procent op je ticket.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hoe ver van tevoren moet je een vliegticket boeken?
Sluiten