Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 31 jan 2016

Griepepidemie eist steeds meer slachtoffers

Zorg de aankomende tijd goed voor jezelf en krijg voldoende vitaminen binnen, want de griepepidemie die al een aantal weken in Nederland heerst, schijnt volgens Grote Griepmeting.nl steeds meer slachtoffers te eisen en het is voorlopig nog niet over. Vooral in het Oosten van het land is het raak.

Resultaten

De website laat de resultaten van de griepepidemie in ons koude kikkerlandje zien van de afgelopen weken. Het is alweer de derde week en in Overijssel worden de meeste mensen door de griep geveild, op de voet gevolgd door de buurtprovincies Gelderland en Flevoland. Vier andere provincies zijn daarentegen totaal niet de klos: Groningen, Drenthe, Limburg en Zuid-Holland.

Foto: Facebook De Grote Griepmeting

Alarmbellen

Maar wanneer is er nou sprake van een officiële griepepidemie? Als huisartsen twee weken achter elkaar meer dan 51 mensen op elke 100.000 Nederlanders met griepachtige klachten, afstrepen gaan de alarmbellen af. Die griepepidemie is nu zeker het geval, aangezien volgens het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) die geturfde mensen de afgelopen veertien dagen tussen de 72 en 82 op de 100.000 mensen zijn.

Een vaccin moet dit seizoen de bescherming gaan bieden tegen het virus, maar het belangrijkste is tot die tijd: rust nemen en veel drinken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Griepepidemie eist steeds meer slachtoffers
Sluiten