Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 9 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Grapjassen’ gooien tas op balie, roepen Allah Akbar

De politie in Amsterdam heeft twee jongens van 13 en 14 jaar oud aangehouden die deden alsof ze een terroristische aanslag in het Centraal Station van Amsterdam wilden plegen. De twee jongens gooiden op vrijdag 8 januari een tas op de balie van het NS-servicekantoor, en rende toen schreeuwend weg. Iemand, mogelijk één van de jongens, heeft Allah Akbar geroepen.

Omstanders wisten de jongen die de tas op de balie had gegooid, te overmeesteren. De politie heeft de jongen daarop opgepakt. De politie zette een deel van het Centraal Station af, en explosievenverkenners van de politie hebben de tas onderzocht. Toen bleek dat er geen bom in de tas zat, en kon het station weer worden vrijgegeven.

‘Levensgevaarlijk’

Zaterdagochtend werd een tweede verdachte aangehouden. Uit de verhoren blijkt dat de jongens met zijn drieën waren, en dat het ging in een grap. De politie heeft de derde jongen ook al opgespoord, maar die is niet als verdachte maar als getuige verhoord. Hij speelde een kleinere rol in de ,,grap”.

Volgens de politie is de actie van de jongens ,,levensgevaarlijk”. De politie neemt dergelijke meldingen bovendien heel serieus. ,,Op het moment dat wij met dit soort incidenten geconfronteerd worden in combinatie met kreten als Allah Akbar, reageren wij als politie zeer alert en kan dit mogelijk vergaande gevolgen hebben”, aldus Olivier Dutilh, het hoofd van de recherche Amsterdam. Er wordt daarom direct heel veel personeel ingezet. Die agenten kunnen dan geen andere boeven vangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Grapjassen’ gooien tas op balie, roepen Allah Akbar
Sluiten