Paul Buckley
Paul Buckley Nieuws 12 jan 2016 / 08:50 uur

Get Hyped: Obama houdt vannacht State of the Union

Vannacht om 3 uur onze tijd houdt de Amerikaanse president Brack Obama zijn jaarlijkse State of the Union speech. Om iedereen alvast te hypen, zette het Witte Huis een compilatie van Obama’s vorige speeches online. Wij gaan in elk geval een nachtje doorhalen.

Bij deze jaarlijkse toespraak, die al ruim een eeuw vaste prik is, bespreekt de president de toestand van het land. Omdat Obama niet herkozen kan worden, wordt verwacht dat hij het vooral over zijn persoonlijke doelen zal hebben: wetgeving omtrent wapens, en het sluiten van Guantanamo Bay. Hij heeft niets meer te bewijzen, dus hij kan zich misschien wat meer van zijn bijdehante/charmante kant laten zien.

Aangezien de republikeinse partij een meerderheid van de zetels in het parlement heeft, kan Obama weinig veranderingen doorvoeren. Deze blokkade heeft hem tijdens zijn presidentschap veelvuldig gefrustreerd, wat waarschijnlijk terug zal komen in zijn toespraak.

In afwachting op de toespraak maakte CNN een vermakelijke samenvatting van het evenement in de stijl van regisseur Wes Anderson.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Get Hyped: Obama houdt vannacht State of the Union
Sluiten