Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 5 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Gemeente Kerkrade huurt pand van ‘topcrimineel’

Een stichting die wordt gefinancierd door de gemeente Kerkrade huurt een pand van Joep J., die volgens het OM een van de grootste criminelen van Limburg is. Als klap op de vuurpijl gaat het om een pand waarop justitie in 2010 beslag heeft gelegd. Volgens het OM verdiende J. zijn geld met fraude, witwassen en wietteelt. Het pand is daar mogelijk mee gefinancierd.

Dat meldt De Telegraaf. Wethouder Huub Wiermans zegt zich ,,achter de oren" te krabben over hoe de stichting zaken heeft kunnen doen met de topcrimineel. ,,Ik wil precies uitgezocht hebben hoe dit zit. Mijn ambtenaren hadden dit moeten weten en ik dus ook."

Omstreden deal met kroongetuige

Het Openbaar Ministerie onderzoekt al acht jaar hoe Joep J. aan zijn geld komt. In die tijd werden meer dan honderd panden in beslag genomen die bij elkaar tientallen miljoenen euro’s waard zijn. De zaak diende al eens voor de rechtbank, maar toen werd het OM niet-ontvankelijk verklaard vanwege een omstreden deal met een kroongetuige.

In november bepaalde het gerechtshof echter dat de zaak alsnog door de rechtbank van Maastricht moet worden behandeld. Het is nog onduidelijk wanneer dat gaat gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gemeente Kerkrade huurt pand van ‘topcrimineel’
Sluiten