Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 3 jan 2016 / 20:22 uur

‘Geluksmakelaar’ verkoopt weer winnend lot

Wie meer kans wil op een winnend geldbedrag, moet zijn loten bij John Kosterman uit Zwolle kopen. Althans, daar begint het wel op te lijken. Een van de twee winnaars van 15 miljoen euro netto in de oudejaarsloterij kocht dit jaar bij Kosterman zijn lot. En dit is zeker niet de eerste keer dat er een prijs op één van de verkoper zijn loten zat.

Reputatie

Kosterman heeft door de jaren heen al de naam ‘de geluksmakelaar’ gekregen, zo schrijft het ANP. De afgelopen jaren vielen er veel hoge prijzen vielen op loten die bij hem waren gekocht. Kosterman zelf spreekt van fantastisch nieuws. „Natuurlijk vind ik het leuk voor mijn reputatie, maar vooral dat een van mijn klanten dit overkomt. We hebben eerder grote prijzen verkocht, maar dit is toch wel een record.”

Top 3

Het is wellicht niet heel raar dat er bij Kosterman meer winnende loten worden verkocht, want de mans staat al meerdere jaren in de top 3 van grootverkopers van de loten in de Staatsloterij.In 2015 was de tweede plek voor hem. „Hoe meer loten je verkoopt, hoe groter de kans op een winnend lot”, aldus een woordvoerder van de Staatsloterij.

Voor de oudejaarsloterij werden meer dan 4,5 miljoen lotnummers verkocht. De hoofdprijs van de oudejaarstrekking (30 miljoen euro netto) viel op een lotnummer dat was verkocht als twee halve loten.Winnaars van grote prijzen blijven bij de Staatsloterij altijd anoniem.

Reageer op artikel:
‘Geluksmakelaar’ verkoopt weer winnend lot
Sluiten