Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 28 jan 2016

Gehandicapt terreurslachtoffer rent Boston Marathon

Danseres Adrianne Haslet-Davis verloor drie jaar geleden haar onderbeen bij de bomaanslagen tijdens de Boston Marathon, maar dat houdt haar niet tegen. In april van dit jaar zal ze wederom aan de startlijn staan van de hardloopwedstrijd.

De afgelopen maanden heeft de 35-jarige vrouw hard getraind om de volledige 42 kilometer te kunnen afleggen met behulp van een speciale ‘blade’ van koolstofvezel die is ontwikkeld voor hardlopers met geamputeerde benen. Ze kan momenteel 10 kilometer achter elkaar rennen.

Bij de aanslag op de Boston Marathon in 2013 kwamen drie mensen om het leven. In totaal raakten 260 mensen gewond. Adrianne stond in het publiek vlakbij de finish toen de tweede bom afging. „In 2013 heb ik gezworen dat ik weer zou dansen en dat ik eens de marathon zou uitlopen”, zegt de vrouw tegen AP.

Uitdaging

En aan die belofte wil ze zich houden. Na een zware revalidatie keerde Adrianne terug naar de dansvloer om weer een aantal kampioentitels in de wacht te slepen. Nu is de vrouw klaar voor de volgende uitdaging: het rennen van de Boston Marathon op 18 april 2016.

Met haar deelname haalt Adrianne geld op voor Limbs for Life, een organisatie die protheses maakt voor geamputeerden met een laag inkomen die geen kunstmatige ledematen kunnen veroorloven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gehandicapt terreurslachtoffer rent Boston Marathon
Sluiten