Sophie van Oostvoorn
Sophie van Oostvoorn Nieuws 2 jan 2016 / 10:39 uur

Geen gratis plastic zakken meer

Ga je boodschappen doen dit weekend? Neem dan zelf een tas mee, want winkeliers mogen geen gratis plastic tasjes meer weggeven.

25 cent

Het verbod is ingesteld om milieuvervuiling terug te dringen, schrijft het ministerie van Infrastructuur en Milieu in een persbericht. Winkeliers mogen zelf bepalen welk bedrag klanten moeten bepalen voor een tasje, de richtprijs is 25 cent. Tassen die zijn gemaakt van papier of ander materiaal mogen wel gratis worden meegegeven.

Uit proeven in Nederland en andere landen blijkt dat betaling voor plastic tassen een effectief middel is voor het terugdringen. In Groot-Brittanië werd bij de invoering van betaling voor een tas bij een groot supermarktconcern 80 procent minder tassen meegegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen gratis plastic zakken meer
Sluiten