Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 4 jan 2016 / 21:42 uur

Ga maar sparen: ‘Gasrekening in 2016 flink hoger’

Het jaar is pas net begonnen, toch hebben we slecht nieuws. De rekening voor gasverbruik zal in 2016 namelijk fors hoger uitvallen voor veel Nederlanders. Althans, volgens de Groningse internetondernemer Ben Woldring van gaslicht.com, een vergelijkingswebsite. Volgens de man komt dit omdat de gasbelasting omhoog is gegaan.

Forse tariefstijging

„De energiebelasting stijgt ieder jaar”, zegt Woldring tegen RTV Noord. „Er wordt flink aan het belastingplan gesleuteld. Het definitieve plan van het kabinet laat een tariefstijging van 32 procent zien bij gas. Dat gaat niet meer om een paar euro. Een gemiddeld huishouden gaat 60 euro meer betalen dan afgelopen jaar.”

Volgens de ondernemer is de stijging spectaculair. De energiebelasting op gas stijgt met zeven cent per kuub. „In de afgelopen zes jaar steeg de energiebelasting niet eens met zeven cent. We hebben dit nog nooit meegemaakt."

Serieuze bedragen

Woldring moedigt huishoudens aan hun gasverbruik eens goed onder de loep te nemen. „We hebben het hier over serieuze bedragen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ga maar sparen: ‘Gasrekening in 2016 flink hoger’
Sluiten