Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 19 jan 2016 / 13:01 uur

Foto toont El Chapo terug achter slot en grendel

Eerder deze maand werd drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman opgepakt en opnieuw achter slot en grendel gezet. De Mexicaanse journalist Carlos Loret de Mola claimde maandag daar de eerste foto van te hebben gemaakt.

Maximale beveiliging

El Chapo zit nu in een cel in de maximaal beveiligde gevangenis Altiplano. In Juli 2015 wist de drugsbaas te ontsnappen via een ondergrondse tunnel. Het was voor de tweede keer dat hij weg wist te komen uit de cel.

De autoriteiten is er uiteraard alles aan gelegen om El Chapo dit keer wel vast te houden. De gevangenisbazen beweren dat ontsnapping nu onmogelijk is. Het staat in ieder geval vast dat de veiligheidsmaatregelen behoorlijk zijn verscherpt.

Zo is de drugsbaas in zijn eerste vijf nachten liefst zeven keer verplaatst. Het personeel zou van plan zijn El Chapo in minstens dertig verschillende cellen te zetten. Daarnaast wordt hij bewaakt door een groep honden, die zijn opgeleid om zijn geur op te sporen.

‘Derde ontsnapping’

Buiten de gevangenismuren is men niet overtuigd van het feit dat de drugsbaron dit keer definitief achter slot een grendel blijft. Veel mensen die in de buurt van de gevangenis wonen, zijn ervan overtuigd dat iemand die twee keer heeft weten te ontsnappen, dat ook een derde keer kan. „El Chapo is voor veel gewone Mexicanen een held, omdat hij de overheid trotseert”, aldus Teresa Lopez, die een winkel net buiten de gevangenis heeft, tegenover The Daily Mail. „Ik zou niet durven wedden dat hij niet weer zal ontsnappen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto toont El Chapo terug achter slot en grendel
Sluiten