Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 9 jan 2016 / 09:45 uur

‘Filmaspiraties deden El Chapo de das om’

Het lijkt erop dat de sterallures van Joaquín ‘El Chapo’ Guzman hem de das om hebben gedaan. De Mexicaanse drugsbaron werd vrijdag opgepakt, nadat hij in 2015 ontsnapte uit een zwaar beveiligde gevangenis.

Sinds vorig jaar deed de Mexicaanse politie er alles aan om de leider van het beruchte Sinaloa-kartel te pakken te krijgen. De 58-jarige El Chapo werd opgepakt in een hotel, nota bene in zijn eigen thuisstaat Sinaloa. ,,Missie volbracht: we hebben hem. Hierbij wil ik het Mexicaanse volk melden dat Joaquín Guzmán is gearresteerd”, schreef de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto in een tweet.

Film

Bronnen beweren nu dat de drugsbaas wel eens gepakt zou kunnen zijn vanwege zijn filmaspiraties. El Chapo wilde graag meewerken aan een film over zijn leven en had daarvoor contact gezocht met producenten en acteurs. Dit contact zou de politie hebben geholpen hem op te sporen, vertelde de Mexicaanse procureur-generaal Arely Gomez volgens Inquirer.net aan de pers, na de arrestatie van El Chapo.

Leonardo Dicaprio

El Chapo is overigens niet de eerste die op het geniale idee komt een film over zijn leven te maken. Eerder verschenen al de films Es El Chapo? en Drug Lord: The Legend of Shorty, afgeleid van de bijnaam die de drugsbaron ook draagt. Prometheus-regisseur Ridley Scott zou Leonardo Dicaprio zelfs hebben gevraagd mee te spelen in een nieuwe film over de gangster – als agent, welteverstaan. Laten we hopen dat El Chapo vanuit de gevangenis nog mee mag beslissen over wie hem zal spelen.

Cocaïne

El Chapo is oprichter en leider van het Sinaloa-drugskartel, dat sinds ongeveer 1990 geldt als het machtigste kartel in Mexico. Onder zijn leiding werd voor miljarden dollars cocaïne, marihuana en methamfetamine de VS binnengesluisd. Hij stond ooit op de lijst van miljardairs van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Filmaspiraties deden El Chapo de das om’
Sluiten