Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 5 jan 2016 / 15:50 uur

Een tasje kost 25 cent! Of toch 5 of 10 cent?

Als het aan het ministerie ligt, vragen winkeliers sinds dit jaar 25 cent per plastic tasje. Maar minder mag ook, als de consument maar ‘iets’ betaalt voor het plastic. En daar kiezen veel ketens voor. Geen 25 cent, maar een stuk minder. Of er wordt gekozen voor creatievere oplossingen: van gratis papierenzakken tot statiegeldtassen. Metro maakte een rondje door de stad, wat betaal je waar voor een zakje?

Zara – Gratis

Zara stopt de aankopen niet in een plastic tasje, maar een papieren tas. En hiervoor geldt: die zijn gratis. In de winkels Pull and Bear, Bershka en Massimo Dutti, die net als Zara onder de Spaanse modegigant Inditex vallen, krijg je nu ook een gratis papieren tas mee.

River Island – Gratis

En ook River Island is overgestapt op de papieren zak. Gratis en voor niks.

V&D 10 of 25 cent

Bij het failliete warenhuis V&D vragen ze, voor zolang ze nog kunnen, 10 cent voor een klein plastic tasje, maar passen na vergeefse proppogingen je nieuwste aanwinsten niet in een klein zakje? Dan betaal je 25 cent voor een groter formaat.

H&M 10 cent

Het formaat voor een tasje maakt niet uit in prijs bij H&M. 10 cent kosten hier alle plastic tasjes, groot en klein. Ook bij Monki, Weekday en Cheap Monday, winkels die onder de H&M-group vallen, kosten tasjes tegenwoordig een dubbeltje. &Other Stories en COS, ook onderdeel van de H&M-group, geven papieren tassen mee, en die zijn gratis.

Dolcis 20 cent

Een schoenendoos in een eigen meegebracht tasje proppen, is niet altijd heel handig. Dus hier zal doorgaans toch echt een tasje gekocht moeten worden. Bij Dolcis kosten deze tassen 20 cent.

Action 3 cent

De kleine dunne plastic zakjes van de Action, waar voorheen een hele berg van voor het grijpen lag, kosten nu 3 cent.

Zeeman 5 cent of statiegeldtas

5 cent betaal je voor een klein plastic tasje bij Zeeman. Heb je veel geshopt, dan biedt de winkel je een statiegeldtas aan. Deze kost 1 euro, maar mag de klant op elk gewenst moment weer terugbrengen in ruil voor een euro.

Hema 10 of 15 cent

Een klein plastic zakje kost bij Hema 10 cent, wil je een slag groter? Dan betaal je 15 cent. Hetzelfde geldt voor de gebakstassen van Hema.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een tasje kost 25 cent! Of toch 5 of 10 cent?
Sluiten