Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 26 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Doodgestoken medewerkster azc schokt Zweden

In Zweden is geschokt gereageerd op het neersteken van een vrouwelijke werknemer in een asielzoekerscentrum voor jongeren. De Zweedse minister-president Stefan Lofven beschreef het incident van maandag als een ‘verschrikkelijke misdaad’.

Lofven bracht een paar uur na de moord een bezoek aan het centrum in Mölndal, in de buurt van Göteborg. De verdachte is een 15-jarige asielzoeker. Hij zou een medewerkster, volgens berichten de 22-jarige Alexandra Mezher, hebben neergestoken. Zij overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De verdachte is gearresteerd.

De familie van het slachtoffer zou oorspronkelijk uit Libanon komen. „Ik ben geschokt en diep bedroefd”, aldus een familielid tegenover Expressen. „Het is verschrikkelijk. Ze was een goed mens, die goed wilde doen, die goed wilde zijn. En dan wordt ze tijdens haar werk door iemand vermoord”, voegde een ander familielid daaraan toe.

Vrees

Volgens Lofven vrezen veel Zweden nu dat dergelijke aanvallen vaker voor kunnen komen. „Ik geloof dat veel mensen in Zweden zich zorgen maken dat er meer van dit soort voorvallen plaats zullen vinden, aangezien Zweden zoveel kinderen en tieners ontvangt die alleen zijn gekomen”, zei hij tegenover Radio Sweden.

Andere bewoners zouden de dader hebben overmeesterd: „Mensen waren aangeslagen en van streek”, aldus politiewoordvoerder Thomas Fuxborg. De andere bewoners, allemaal in de leeftijd tussen 14 en 17 jaar, brachten de nacht op een andere locatie door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.