Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 7 jan 2016

Donald Trump blundert met tweet over aanslag Parijs

Als presidentskadidaat in één van de machtigste landen ter wereld is het op zich best handig als je een beetje kennis hebt van andere steden, en vooral waar ze liggen. De Republikein Donald Trump heeft duidelijk niet zo goed opgelet bij topografie, zo blijkt uit een pijnlijke tweet die hij vandaag plaatste.

De miljardair reageerde op de aanslag op een politiebureau, donderdag in Parijs. Een man met een bomgordel probeerde het bureau binnen te stormen, waarna hij werd doodgeschoten door agenten.

Duitsland?

Trump is duidelijk woedend over de verijdelde aanslag, maar zijn kritiek bevat een pijnlijk foutje. ,,Man neergeschoten in een Parijs politiebureau, terreurdreiging op het hoogste niveau. Het is één grote zooi in Duitsland, te veel misdaad. Denk na!"

Op één hoop

Voor de oplettende lezer: Trump heeft duidelijk zelf niet zo goed nagedacht bij het schrijven van zijn tweet, want Parijs ligt natuurlijk niet in Duitsland. Maar ach, na Mexicanen en moslims kun je net zo goed ook alle Europeanen op één hoop gooien, moet ‘the Donald’ hebben gedacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Donald Trump blundert met tweet over aanslag Parijs
Sluiten