Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 10 jan 2016 / 16:55 uur

Docenten basisschool: werkdruk is onacceptabel

Veel leerkrachten in het basisonderwijs vinden dat het met de drukte op hun werk steeds meer de spuigaten uitloopt. Inmiddels noemt ruim de helft (56 procent) de werkdruk niet acceptabel. Dat is flink meer dan in 2012, toen dat nog 41 procent was.

Dit blijkt uit representatief onderzoek onder 861 leerkrachten in het basisonderwijs door onafhankelijk onderzoeksbureau DUO Onderwijsonderzoek. Dat werd samen gedaan met het tv-programma De Monitor, dat hier zondagavond aandacht aan besteedt op NPO2.

Veel genoemde oorzaken van de hoge werkdruk zijn de leerlingen in een klas die extra aandacht nodig hebben, de administratieve rompslomp en de grote klassen.

Steun

Door die administratieve rompslomp zijn er leraren die stoppen met in hun ogen overbodige administratie en kunnen daardoor mogelijk in de problemen komen met het schoolbestuur. Deze docenten kunnen rekenen op de steun van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs. Hij zegt dit zondagavond in het tv-programma De Monitor (KRO-NCRV), bevestigt een woordvoerder van zijn ministerie.

Als wordt gekeken naar alle werknemers in Nederland dan vindt ‘maar’ 15 procent de werkdruk niet acceptabel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Docenten basisschool: werkdruk is onacceptabel
Sluiten