Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 26 jan 2016

Dit zijn de gevaarlijkste steden ter wereld

De gevaarlijkste stad ter wereld is Caracas in Venezuela. Dat blijkt uit een onderzoek van het Mexicaanse instituut Raad voor Openbare Veiligheid en Strafrecht. In de stad werden in 2015 relatief gezien de meeste moorden gepleegd: 120 slachtoffers per 10.000 inwoners. Oorlogsgebieden zijn niet meegerekend. Opvallend is het aantal steden in Brazilië in de lijst.

Liefst 21 van de 50 gevaarlijkste steden liggen in Brazilië. Latijns-Amerika is sowieso goed vertegenwoordigd: alleen enkele steden in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika nestelen zich tussen de Latijns-Amerikaanse steden. De top-3 bestaat naast Caracas uit San Pedru Sula in Honduras en San Salvador in El Salvador. De eerste stad die niet in Latijs-Amerika ligt, is Cape Town in Zuid-Afrika.

Vijf Mexicaanse steden uit de lijst

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. In Mexico is al jaren een bloedige drugsoorlog bezig, maar het lijkt nu weer wat beter te gaan. Zo staat Ciudad Juárez, jarenlang een van de brandpunten van de Mexicaanse drugsoorlog, niet meer in de top-50. Daarnaast verdwenen nog vier Mexicaanse steden uit de lijst.

Ook Medellín in Colombia komt niet meer voor in de lijst. Medellín was jarenlang de thuisbasis van de beruchte crimineel Pablo Escobar en na diens dood nog lange tijd het centrum van bloedige oorlogen tussen drugsbendes.

Bekijk hieronder de 50 gevaarlijkste steden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de gevaarlijkste steden ter wereld
Sluiten