Els Anker
Els Anker Nieuws 5 jan 2016 / 15:30 uur

Dijkhoff: Gratis VOG blijft beperkt

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft geen geld om meer vrijwilligers een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te verstrekken. Dat is een papier waaruit blijkt dat iemands gedrag in het verleden geen bezwaar oplevert voor het vervullen van een bepaalde taak.

Omdat mensen met een verstandelijke beperking het meeste risico op seksueel misbruik maken, is een VOG voor vrijwilligers bij deze groep extra belangrijk. Daarom komen zij al langer in aanmerking voor de gratis VOG-regeling. Daar blijft het bij. De ChristenUnie had het graag anders gezien.

De partij vindt dat „niet meer is uit te leggen” dat de ene groep vrijwilligers (die bijvoorbeeld laaggeletterden helpt) wel moet betalen en genoemde groep niet. En nu gaan de tarieven ook nog omhoog: van 30,05 naar 41,35 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dijkhoff: Gratis VOG blijft beperkt
Sluiten