Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 21 jan 2016 / 13:20 uur

Deze awesome haka tijdens bruiloft moet je zien

Op de redactie van Metro hebben we al vaker bijzondere bruiloftsdansen voorbij zien komen, maar de onderstaande dans slaat werkelijk alles. Tijdens de bruiloft van Benjamin en Aaliyah Armstrong werd een bijzondere, emotionele haka uitgevoerd die je ongetwijfeld tot het einde zal boeien.

Op de beelden, die op het moment van schrijven al ruim 1,5 miljoen miljoen keer zijn bekeken op de Facebookpagina ‘I’m Proud to be Tongan’, is te zien hoe een groep die voornamelijk uit mannen bestaat met de traditionele dans begint. Terwijl de bruid tot tranen toe wordt geroerd, besluit de bruidegom zijn blazer uit te trekken. Niet lang daarna besluiten bruid en bruidegom aan de dans mee te doen.

Maori’s

Door de naam van de Facebookpagina bestaat wellicht het vermoeden dat deze haka een Tongaanse haka is, maar dat is niet het geval: deze haka is een ceremoniële dans die hoort bij de Maori’s uit Nieuw-Zeeland.

De video werd oorspronkelijk geüpload door de bruidegom zelf.

https://www.facebook.com/1738374796399255

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze awesome haka tijdens bruiloft moet je zien
Sluiten