Metro
Metro Nieuws 3 jan 2016 / 08:30 uur

Coureur rijdt publiek in bij Dakar Rally

De proloog van de Dakar Rally voor auto’s en trucks is zaterdag stilgelegd nadat de Chinese coureur Guo Meiling van de weg raakte en het publiek in reed. Vier mensen zouden hierbij volgens de organisatie gewond zijn geraakt. Volgens een Argentijnse tv-zender zouden dit er echter tien zijn, waarvan twee zwaargewond. Meiling is de eerste vrouwelijke Chinese coureur die meedoet aan de Rally.

https://twitter.com/i/status/683422626312794115/photo/1

Vier kinderen

Nadat Meiling 6,6 kilometer in haar Mini had afgelegd van Buenos Aires richting Rosario, ging het mis. De toeschouwers die gewond raakten, waaronder een zwangere vrouw en vier kinderen, zijn per helikopter en ambulance naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Hoe het momenteel met de slachtoffers en de coureur gaat, is niet bekend. De race werd direct stilgelegd en de coureurs die nog moesten starten, zijn naar de finishplaats Rosario gedirigeerd.

Zege

De Nederlander Bernhard ten Brinke, die op het moment van het ongeluk al gefinisht was, behaalde de zege. Van de 64 coureurs die de proloog al hadden voltooid zette hij de snelste tijd neer.

De toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht, meldt De Telegraaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coureur rijdt publiek in bij Dakar Rally
Sluiten