Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 21 jan 2016 / 12:52 uur

Conducteur krijgt dit keer vuistslag in het gezicht

„De eerste keer kon ik mijn belager afweren, dit keer had hij mij helaas te pakken.” Voor de tweede keer in zeven weken tijd is conducteur Gerrie Doornbos aangevallen door een agressieve treinreiziger. Dit keer moest hij ’het gewoon doen van mijn werk’ bekopen met een vuistslag tegen zijn slaap.

Bij de kaartcontrole woensdagavond bleek de reiziger die reisde van Amsterdam naar Almere geen vervoersbewijs te hebben. Alleen een ’uitstel van betaling’ die hij op de heenreis had gekregen, omdat hij ook daarvoor geen kaartje had gekocht. „Hij werd meteen agressief, begon te schelden en griste het ongeldige kaartje dat hij mij had gegeven uit mijn handen”, vertelt Doornbos.

Doornbos hield de man officieel staande en belde met de veiligheidscentrale van NS voor assistentie. De man maakte echter aanstalte om op het eerstvolgende station Amsterdam Muiderpoort uit te stappen. „Ik dacht: prima, probleem opgelost”, zegt de hoofdconducteur in Groningen. Maar dat liep anders. „Hij stapte uit, draaide zich op het laatste moment om en gaf me een vuistslag tegen mijn slaap. Dat verwacht je niet. Mijn bril vloog af en was ik kwijt.”

Tackelen

De agressieve man rende weg, maar liet tijdens zijn vlucht zijn mobiele telefoon vallen. Terwijl hij deze oppakte, kon een omstander hem tackelen en sprong Doornbos die hem achterna was gegaan op zijn rug. „Ik heb hem naar de grond gewerkt en met zijn arm op de rug stevig vastgehouden tot de politie kwam. Die was er gelukkig al binnen drie minuten.”

Zijn kapotte bril is later teruggevonden door medewerkers van Service & Veiligheid van NS. De kosten worden verhaald op de dader. „Ik ben blij dat we hem hebben kunnen pakken en dat hij zijn straf niet ontloopt. Hij moet nu drie dagen zitten en zich daarna verantwoorden voor de rechter.”

De klap voelt hij een dag later nog. Maar mentaal laat hij zich niet kisten. „Ik ben toevallig een dag vrij, maar ga morgen gewoon weer aan het werk.”

Geruststellend

Doornbos is blij dat omstanders hem net als de vorige keer weer te hulp schoten. „Dat is een geruststellende gedachte.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Conducteur krijgt dit keer vuistslag in het gezicht
Sluiten