Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Nieuws 5 jan 2016 / 09:36 uur

Code rood: schaatsen op straat in het Noorden

Amper bussen en treinen, het advies de weg niet op te gaan en scholen die dicht blijven. Het is goed raak in Groningen, Friesland en Drente, het KNMI heeft code rood afgekondigd. De wegen zijn bevroren en de eerste blijvende sneeuwvlokken zijn gevallen.

Er wordt dan misschien geadviseerd de straat niet op te gaan, toch zijn er heel wat mensen alsnog naar buiten getrokken. Met schaatsen aan. Want als de straten zijn bevroren, waarom dan niet lekker schaatsen? Dat dachten ze in het noorden ook.

De ijzel houdt tot in ieder geval het middaguur aan. Daarna is er nog steeds kans op gladheid, meldt het KNMI.

Humor

Er worden inmiddels ook al flink wat grappen gemaakt over het koude weer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Code rood: schaatsen op straat in het Noorden
Sluiten