Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 11 jan 2016 / 09:22 uur

Buitenlanders aangevallen in Keulen

In het centrum van Keulen zijn zondag meerdere buitenlandse inwoners aangevallen. Het gaat hierbij om twee aparte incidenten waarbij er sprake is van mishandeling. Bij de incidenten werden er zes Pakistanen en een Syriër aangevallen. Twee moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Volgens lokale media werden de zes Pakistaanse inwoners aan het begin van de avond aangevallen door een groep van twintig mensen. Twee van de aangevallen inwoners moesten naar het ziekenhuis worden gebracht om behandeld te worden voor hun verwondingen. Niet lang daarna werd ook een Syrische man aangevallen in de Duitse stad door tien mensen. Hij raakte hierbij wel gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het is niet duidelijk wie er achter deze aanvallen zit. Wel bestaat het vermoeden dat deze aanvallen een gevolg zijn van de incidenten op oud en nieuw, waarbij ruim 500 vrouwen aangaven aangerand te zijn. Of er echt een verband bestaat tussen beide incidenten, is niet duidelijk. Mogelijk behoorden de daders tot rechts-extremistische kringen, maar het kunnen ook hooligans geweest zijn. De politie is bezig met een onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buitenlanders aangevallen in Keulen
Sluiten