Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 11 jan 2016 / 16:20 uur

Bond tegen vloeken begint digitaal meldpunt

Scheld jij regelmatig de hele boel bij elkaar? Sinds maandag moet je oppassen met wat je zegt. Wie zich aan jouw gescheld stoort kan vanaf vandaag namelijk terecht bij een digitaal meldpunt. Het is een initiatief van de Bond tegen vloeken. Eerder konden mensen hun klacht of melding daar alleen schriftelijk of telefonisch kwijt.

Meldpuntvloeken.nl geeft volgens directeur Wilfried Verboom de mogelijkheid om ruw taalgebruik in de media of op straat te melden. Ook kunnen bedrijven en organisaties gerichter geïnformeerd worden over ‘mooi en lelijk taalgebruik’ waarmee zij naar buiten treden. Als voorbeeld noemt hij een vervloekte reclameposter die bij een school hing. „Na klachten van ouders hebben we contact opgenomen met het bedrijf en is de poster weggehaald.”

De ‘vloekbond’ is in 1917 opgericht en werd bekend door affiches met teksten als Vloeken is aangeleerd, Word geen naprater (mét papegaai) en Met vloeken breekt er iets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bond tegen vloeken begint digitaal meldpunt
Sluiten