J. Geerdink
J. Geerdink Nieuws 31 jan 2016 / 13:48 uur

Bierprijs tijdens carnaval het hoogst in Eindhoven

Wie van plan is carnaval te gaan vieren in Noord-Brabant kan maar beter Eindhoven mijden. Daar betaal je tijdens met een gemiddelde prijs van 2,50 euro volgende week namelijk het meest voor een biertje, zo onderzocht Omroep Brabant.

Lampengat (Eindhoven) is veruit de duurste Brabantse stad, in Oeteldonk (Den Bosch), Kruikenstad (Tilburg) en Ut Kielegat (Breda) betaal je al snel 10 tot 15 cent minder voor een goudgele rakker. De goedkoopste plek in Brabant om carnaval te vieren lijkt Krabbegat (Bergen op Zoom), daar betaal je voor een Leut Neut bon, die bij alle tappunten wordt geaccepteerd, precies 2 euro.

Bierprijsplattegrond

Tegenover Omroep Brabant, dat een handige en overzichtelijk bierprijsplattegrond op zijn site plaatste, verdedigt eigenaar Perry Kusters van Café Queen op de Markt in Eindhoven de torenhoge bierprijs. Volgens hem zijn de grote prijsverschillen tussen Eindhoven en andere Brabantse steden de laatste jaren juist aan het slinken.

„Wij hebben de prijzen al vier jaar niet verhoogd. Eén van de redenen dat ik 2,50 euro vraag voor een biertje, is dat we hier ook met hogere kosten zitten dan in veel andere plaatsen. Bovendien bieden we onze gasten wel een geweldig feest", zegt Kusters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bierprijs tijdens carnaval het hoogst in Eindhoven
Sluiten