Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 19 jan 2016 / 21:15 uur

Bewijs: wapen kopen in VS makkelijker dan auto huren

Dat de wapenhandel de gemoederen bezig houdt in de Verenigde Staten, dat mag inmiddels duidelijk zijn. President Obama gaf eerder deze maand aan dat hij er alles aan wil doen om strengere wapenwetten tot stand te brengen, maar een drietal comedians laat zien dat het vooralsnog kinderspel is om aan een wapen te komen.

Steve Hofstetter, Brent Mukai, and Collin Moulton reisden af naar Las Vegas met maar één doel: laten zien hoe makkelijk Amerikanen aan een geweer kunnen komen. Met een verborgen camera liepen ze een lokale wapenhandel binnen, waar ze bijzonder makkelijk aan een pistool kwamen.

Grapjes

Ze hadden namelijk niet allemaal identificatie bij zich en maakten tijdens de zogenaamde ‘achtergrond check’ door de medewerkers voortdurend grapjes over hoe gestoord ze wel niet waren. Het bleek allemaal geen probleem, binnen 5 minuten stonden ze weer buiten. ,,Ik sta soms nog langer in de wacht aan de telefoon”, aldus de zichtbaar verbaasde comedians.

Ter vergelijking deden ze ook een aanvraag voor een visvergunning, een hypotheek en probeerden ze een auto te huren. Je raadt het al: dat kostte de drie mannen een stuk meer tijd door al het papierwerk wat erbij komt kijken.

Regels

,,Ik sta achter het recht van elke Amerikaan om een wapen te bezitten, maar het zou niet zo makkelijk moeten zijn er een te kopen”, besluit Steve. ,,Huizen, auto’s, overal bestaan regeltjes voor. Dat zou ook voor wapens moeten bestaan.”

Niet echt

Voor wie het zich afvraagt: de comedians hebben niet een wapen gekocht en die achtergelaten in Las Vegas. In een reactie laten de mannen weten dat ze alleen wilden laten zien hoe makkelijk het gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewijs: wapen kopen in VS makkelijker dan auto huren
Sluiten