Puck Roest
Puck Roest Nieuws 11 jan 2016 / 11:27 uur

Beelden van Abdeslam opgedoken na aanslagen Parijs

De Franse zender BFMTV heeft maandag beelden gepubliceerd van Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs van 13 november. Op de beelden is te zien hoe Abdeslam samen met zijn twee Brusselse vrienden Mohammed Amri en Hamza Attou even voor tienen een tussenstop maakt bij een benzinestation op 14 november.

Het tankstation waar de drie werden vastgelegd bevindt zich vlak voor de Belgische grens. Op de beelden is te zien hoe Amri de Volkswagen Golf aan het voltanken is. Volgens BFMTV maken ze alledrie een opvallend rustige indruk. Na twaalf minuten vertrekt het drietal weer en rijden ze door naar Brussel.

Eerder werd al duidelijk dat Abdeslam direct na de aanslagen zijn twee vrienden uit Brussel belde. Hij vertelde hen toen dat hij autopech had. Op de terugreis werden ze aangehouden door de Franse politie, maar die was zich niet bewust van Abdeslam’s rol bij de aanslagen waardoor ze gewoon door konden rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beelden van Abdeslam opgedoken na aanslagen Parijs
Sluiten