Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 10 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Amerika wil Noord-Korea laten zien wie de baas is

Herinner je je de kernproef met de waterstofbom die Noord-Korea eerder deze week uitvoerde nog? Of het echt om een kernproef ging, daar zijn experts niet zeker van. De Verenigde Staten heeft in ieder geval een tegenreactie gegeven die waarschijnlijk moet laten zien wie er nou eigenlijk de baas is.

Met een B-52 bommenwerper heeft de VS een rondje gevlogen ter ‘demonstratie’. Tijdens dat ritje vloog de bommenwerper ook boven een luchtmachtbasis in Zuid-Korea. Zo schrijft NBC News. De B-25 steeg namelijk op van het eiland Guam en vloog vervolgens over de luchtmachtbasis in Osan.

Recente provocaties Noord-Korea

De Amerikanen kozen natuurlijk niet zomaar die basis uit om even hun spierballen te laten zien. Die basis ligt namelijk zo’n 100 kilometer verwijderd van de Noord-Koreaanse grens. De vlucht van de bommenwerper was dan ook een „reactie op recente provocatieve acties van Noord-Korea", zegt het Amerikaanse leger. Daarmee wordt de waterstofbom van afgelopen week bedoeld.

De demonstratie van de B-25 was volgens een Amerikaanse commandant „een demonstratie van de steun aan onze bondgenoten Zuid-Korea en Japan”. En niet te vergeten voor de verdediging van Amerika zelf.

De VS wil in de toekomst volgens Zuid-Koreaanse media schijnbaar ook een vliegdekschip naar het Koreaanse schiereiland brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amerika wil Noord-Korea laten zien wie de baas is
Sluiten