Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 29 jan 2016 / 08:20 uur

ALS-patiënt (48) krijgt laatste droomreis cadeau

Een reis naar Brazilië met zijn vrouw en twee kinderen. Dat stond al jaren op het wensenlijstje van Frank Bleekemolen uit Purmerend. In oktober vorig jaar kreeg de 48-jarige man te horen dat hij de dodelijke spierziekte ALS heeft.

Het nieuws sloeg in als een bom en het leek erop dat die droomreis nu volledig van de baan was. Zijn zus Jeannette stak daar een stokje voor en startte een inzamelingsactie om het gezin alsnog op reis te sturen.

Lieve reacties

De oproep bleef niet ongehoord. „Ik heb zoveel lieve reacties gekregen. Frank is altijd op de achtergrond. Ik weet nu hoe geliefd mijn broer is”, vertelt Jeannette tegen RTV NH. Veel donaties komen van de school van dochter Shanella (11) en zoon Jimmy (10) en voetbalclub Purmersteyn. Daar is de man uit Purmerend trainer.

Maar er is niet alleen geld opgehaald. Op de site van de inzamelingsactie staat een lijst met activiteiten die donateurs gesponsord hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kabelbaanritje naar de top van de Suikerbroodberg en een bezoek (met hotelovernachting) aan de Iguaçu-watervallen.

Toestemming

Over een paar dagen vertrekt de familie voor zes weken naar Brazilië. De Onderwijsinspectie heeft de kinderen officieel toestemming gegeven om de laatste wens van hun vader te vervullen.

De totale reis is geregeld, maar mocht je nog een donatie willen doen, dan kan dat. Ga naar www.huwelijksreislijst.nl en vul het volgende wachtwoord in: 28 april 2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ALS-patiënt (48) krijgt laatste droomreis cadeau
Sluiten