Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 21 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Vrouw vindt man die met mate drinkt sexyer

Voor alle mannen die zich graag wat moed indrinken om vrouwen te versieren, geldt het dringende advies, drink niet te veel!

Want waar veel mannen denken dat ze meer kans maken bij het andere geslacht omdat er een flinke slok in zit en ze dan meer durven, zien vrouwen liever een vent die gematigd drinkt.

Opvallend is dat mannen zichzelf vaak zekerder voelen als ze veel drank op hebben, terwijl 82 procent van de vrouwen een man die matig drinkt juist zelfverzekerder vinden, blijkt uit onderzoek van hettestpanel.nl en Heineken.

Intelligenter

Verder zien de vrouwen mannen als sexyer (81 procent) en intelligenter (77 procent) als ze weinig gedronken hebben.

Volgens de onderzoekers geeft 85 procent van de vrouwen aan dat ze de voorkeur geven aan een man die met mate drinkt. Sterker; een man die te veel drinkt wordt gezien als dom en iemand die zijn grenzen niet kent.

Volgens de vrouwen zijn de mannen dan namelijk meer ontspannen en losser, maar nog steeds verantwoordelijk en verstandig en hebben zij het gevoel dat de man weet hij wat hij wil.

De straat op

Actrice en presentatrice Tess Milne van BNN ging zelf de straat op om uit te zoeken wat vrouwen aantrekkelijker vinden. Zij ondervroeg mannen en vrouwen tijdens een avond uit.

„Ik wilde wel eens weten of het nu waar is dat mannen meer succes hebben bij vrouwen, wanneer zij een een glas te veel op hebben of dat dit een mythe is”, zegt zij.

https://www.youtube.com/watch?v=cyqc2-vh2Jw

„Als ik op stap ben, komt het wel eens voor dat er een beschonken man me probeert te versieren. Waarschijnlijk denkt hij op zo’n moment meer indruk te kunnen maken op vrouwen na dat ene borreltje te veel. Persoonlijk vind ik mannen die wat minder drinken een stuk aantrekkelijker dan mannen die te veel drinken. Ik vroeg me af of ik de enige hierin was, maar waar ik het meest nieuwsgierig naar was is wat mannen denken dat wij vrouwen aantrekkelijk vinden. Vandaar dat ik graag op onderzoek uitging”, zegt Tess.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw vindt man die met mate drinkt sexyer
Sluiten