Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 3 dec 2015 / 14:56 uur

Vrouw sterft uren na bereiken streefgewicht

De 52-jarige Jayne Harris was net op haar streefgewicht toen ze overleed aan een hartaanval. De vrouw had de pijnen in haar borst aangezien voor pijn die hoort bij de overgang, maar ze bleek een zeldzame hartaandoening te hebben.

Harris besloot een aantal jaar geleden haar leefstijl helemaal om te gooien. Ze leed aan angsten, ze rook en dronk veel en was te zwaar. Ze besloot te stoppen met roken en op een streng dieet te gaan met Weight Watchers.

De vrouw dacht dat ze nu eindelijk gezond was. Ze had echter een onbekende hartaandoening die door Daily Mail wordt beschreven als een ‘tikkende tijdbom’. Ze had op ieder moment kunnen sterven, maar het gebeurde net toen ze haar ultieme streefgewicht had bereikt.

Wake-up Call

Voor man Chris is het overlijden van Jayne reden om mensen wakker te schudden. ”We associëren hartaandoeningen niet met vrouwen, we denken aan mannen in de 70 die instorten op de golfbaan”, zegt de man.

Volgens hem moet deze instelling veranderen. ”Vrouwen die last hebben van pijn aan de borst moeten naar de dokter. De pijn moet niet afgeschilderd worden als een kwaal die hoort bij de overgang.”’

Reageer op artikel:
Vrouw sterft uren na bereiken streefgewicht
Sluiten