Els Anker
Els Anker Nieuws 24 dec 2015 / 11:17 uur

Vluchteling wint 400.000 euro in Spaanse loterij

De 35-jarige Ngagne uit Senegal kan het nog nauwelijks bevatten. De man die acht jaar geleden door de Spaanse kustwacht uit zee werd gered, heeft dinsdag 400.000 euro gewonnen in een Spaanse kerstloterij. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite thelocal.es.

Zinken

Ngagne heeft een moeilijke tijd achter de rug. Toen hij vanuit Marokko de oversteek waagde naar Tenerife, ging het mis. Het gammele bootje dat hij met 64 andere mensen deelde, zonk. Gelukkig werden de Senegalese man en zijn vrouw gered door de Spaanse kustwacht.

Sindsdien woont het duo in Spanje. In acht jaar heeft het stel al verschillende banen gehad op het platteland. Soms had Ngagne niet meer dan 5 euro per dag te besteden.

De prijs komt dan ook op het goede moment. „Ik kan het gewoon niet geloven”, aldus Ngagne.

Reageer op artikel:
Vluchteling wint 400.000 euro in Spaanse loterij
Sluiten