Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 27 dec 2015 / 09:25 uur

Vechtpartij in azc Arnhem, drie mensen gearresteerd

In het asielzoekerscentrum in Arnhem brak zaterdagavond een vechtpartij uit. Zo’n 15 tot 20 personen waren hierbij betrokken. De politie heeft drie mannen van 24, 25 en 26 jaar oud gearresteerd. De drie verdachten, één uit Tilburg en twee uit Arnhem, zaten zondagochtend nog vast, aldus een woordvoerder van politie. Ze worden verdacht van mishandeling en/of openlijke geweldpleging. Wat ze in het azc deden, kon de politie nog niet zeggen.

Er zijn geen zware gewonden gevallen, maar vier mensen zijn met lichte verwondingen voor behandeling of controle ervan naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen waren zondagochtend weer in het centrum, een persoon moet mogelijk geopereerd worden aan een gebroken neus. Ook liep hij verwondingen op aan een oog.

Onderzoek

Even na 22.00 uur was het raak, maar waarom precies is nog onbekend. Het forensisch team is inmiddels wel een onderzoek gestart naar de precieze aanleiding van de vechtpartij in het azc aan de Groningsesingel. Ook over de nationaliteit van veel betrokkenen is nog niets bekend. Er waren zo snel geen tolken voorhanden om meer duidelijkheid te krijgen in de zaak, zei de politiewoordvoerder.

Reageer op artikel:
Vechtpartij in azc Arnhem, drie mensen gearresteerd
Sluiten