Metro
Metro Nieuws 25 dec 2015 / 16:45 uur

Urk haalt ton op voor Ethiopië

Waar een klein dorp wel niet groots in kan zijn. De inwoners van Urk hebben op kerstavond bijna een ton opgehaald voor projecten in Ethiopië. Dat heeft een woordvoerder van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea laten weten.

De zeer gelovige gemeenschap van het dorp collecteert elk jaar op Eerste Kerstdag. Het geld gaat naar projecten op het gebied van onder meer onderwijs, visserij, landbouw en gezondheidszorg, en dit jaar gaat de 99.605 euro dus naar Ethiopië.

Collectebussen

Tijdens de kerstcollecte stonden tussen 12.00 en 13.00 uur op vijftien plaatsen in Urk grote collectebussen waarin mensen het geld konden stoppen. De kerkklokken luidden om het kwartier om de bevolking te herinneren aan de collecte.

Niet gek

Heel gek is de opbrengst niet; De collecte levert elk jaar ongeveer een ton op. Vorig jaar was het totaal ruim 92.000 euro, net als het jaar daarvoor. Met een inwonersaantal van iets meer dan 19.000 betekent dat dus dat elke Urkenaar zo’n vijf euro heeft bijgedragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Urk haalt ton op voor Ethiopië
Sluiten